Casa Masover


Casa Masover

Una família lligada a un poble

Buira és un petit nucli urbà de la vall de Manyanet que temps enrere havia arribat a tenir fins a sis cases. Una d’aquestes era Casa Masover que va ser adquirida per la família Palau, els nostres repadrins, a principis del segle XIX. Tot just quan els padrins, el Ton i la Maria, veien com la majoria de veïns marxaven del poble i de la vall cap a les grans ciutats, decidiren construir una nova casa per quedar- se a la vall i continuar endavant amb el bestiar i les seves terres.

Tres generacions per a mantenir el poble i la vall vius

Aquella nova casa on vivien el Ton i la Maria, els padrins, i el Tonet i la Merçè, els nostres pares, al 1986 es va convertir en una Casa de pagès o Agroturisme, sent pioners en aquest tipus d’allotjaments al Pallars Jussà i sobretot apostant per les possibilitats de la nostra humil i tranquil·la Vall. No obstant, la família va continuar i continua lligada a la terra i al bestiar com a pal de paller i eix vertebrador de tota l’activitat.
A principis dels 90 es va inaugurar el Restaurant Casa Masover i al 2001 va concloure la construcció dels Apartaments Turístics. Durant aquesta dècada, la tercera generació es va incorporar a l’activitat empresarial amb el Josep (a la cuina), la Montse (casa rural) i el Toni, que al 2010 va inaugurar el Centre eqüestre Vall de Manyanet.

L’últim projecte de Casa Masover ha estat la creació de la marca Eco Carn CASA MASOVER que ofreix al consumidor la vedella bruna ecològica.

En definitiva, tres generacions per a que et retrobis amb la natura, tranquil·litat i el tracte familiar mentres gaudeixes de les teves vacances.
360º circular i social


Retorn a la natura i el paissatge

Retorn a la natura i paisatge

Els espais rurals en les darreres dècades han vist com la massa forestal cada cop anava creixent i ocupant pastures de Muntanya per falta de manteniment i esforç.

Des de Casa Masover destinem part del nostre benefici al manteniment i recuperació dels prats de Muntanya per tal de que aquests tornin a ser productius i no estiguin ocupats per bardisses, gaurres i gavarreres.

360º tanquem el cercle

Garantitzem que només comercialitzem les vedelles de la nostra explotació, veiem i supervisem tot el procés de producció des de l'inici a la fi. Des de l'alimentació vegetal produïda al 100% per nosaltres i al Pallars, maduració de les canals, despeçament i envasat de la vedella.

Distribució sostenible

Per garantir la màxima sostenibilitat en la distribució centralitzem les nostres comandes via WhatsApp per tal de congregar els clients per zones i així poder fer que cada una de les comandes generi el menor impacte de CO2 possible.
Vaca Bruna del Pirineu


Vaca Burna del Pirineu

Som criadors de la vedella Bruna ecològica

De tota la vida Casa Masover ha criat vaques. Fins al 1992 teníem vaques de raça bruna i frisones de llet. A partir d’aleshores ens vàrem dedicar a la cria de la vedella Bruna ecològica. Actualment la podeu trobar a la carta del nostre Restaurant. Al mateix temps la venem per que la pugueu gaudir a casa vostra també.

La nostra explotació té unes 65 mares que mengen tot l’any en les pastures de muntanya. A l’estiu pasturen a la muntanya de Llevata i la resta de l’any, mentre fa bon temps, pels camps de la vall de Manyanet. A l’hivern mengen herba que em segat durant la primavera. Si vens a casa nostra t’animem a que matinis un dia per donar-les-hi menjar o simplement gaudir dels animals tal com ho fem nosaltres.

Nou registre de compte

Ja tens un compte creat?
Entra-hi o reseteja la contrasenya